Lirik Syi'ir Tanpo Waton - Habib Syech

Syi'ir Tanpo Waton yang kita dengar setiap hari dipopolerkan oleh ALM. Gus Dur. sebelum sholat atau adzan biasanya disetelkan. Namun untuk sholawatan juga dinyanyikan oleh Habib Syech, berikut lirik syi'irnya :


Ngawiti insun nglalar syi’iran
Kelawan muji maring pangeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpa pitungan
Duh bala kanca pria wanita
Ojo mung ngaji syari’at blaka
Gur pinter dongeng ,nulis lan maca
Tembe mburine bakal sengsara
Akeh kang apal qur’an hadist’e

Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe ga’ digatekke
Yen isih kotor ati akale
Gampang kebujuk nafsu lan angkara
Ing pepaese gebyare dunya
Iri lan meri sugihe tangga
Mulo atine peteng lan nista
Ayo sedulur jo nglaleake
Wajibe ngaji sak peranake
Runa kena ndalake iman tauhide
Baguse sangu mulya matine
Kang arep sholeh bagus atine
Kerono mapan sari ngelmune
Lakon tarekat lan makrifate
Ugo hakekat manjing rasane
Al qur’an qodim wahyu minulya
Tanpa tinulis iso diwaca
Iku wejangan guru waskita
Den tancepake ing jero dada
Kumantil ati lan pikiran
Merasuke badan kaleh jeroan
Mu’jizat rosul dadi pedoman
Minangka dalan manjinge iman
Kelawan allah kang maha suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadho’i
Dzikir lan suluk jo ngati lali
Uripe ayem rumangsa aman
Dununge rasa tanda yen iman
Sabar nerima najan pas-pasan
Kabeh tinakdir saking pangeran
Kelawan kanca dulur lan tangga
Kang podo rukun pada asiha
Iku sunahe rosul kang mulya
Nabi muhammad panutan kita
Ayo nyelakoni sekabehane
Allah kan ngangkat drajate
Senajan asor tata dhohire
Ananging mulya makam drajate
Lamon palastra ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den adang Allah suwergo manggone
Utuh mayite uga ulese

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Lirik Syi'ir Tanpo Waton - Habib Syech

0 komentar:

Posting Komentar